Just Blogging My Thoughts...

Wednesday, May 23, 2007

Greek Internet

Το τελευταίο διάστημα είχα μεγάλη περιέργεια να δω νούμερα ερευνών για το internet και broadband penetration. Στέλεχος της αγοράς μου είχε πει ότι οι νέες έρευνες που θα βγουν μιλάνε για αρκετά μεγάλη αύξηση.

Φαίνεται ότι έτσι έχουν τα πράγματα όπως διάβασα σε άρθρο του newsletter του mindworks.gr που κάνει αναφορά σε νούμερα από την έρευνα Web ID της Focus που δημοσιεύτηκαν στο Βήμα.

Συνοπτικά αναδημοσιεύω:

"Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2007 και αναφέρεται στις ηλικίες από 13 ως 70 ετών καταγράφει σημαντική αύξηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες και στην περιφέρεια. Η χρήση των Η/Υ στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό ξεπερνά το φράγμα του 50% και ειδικά στους μαθητές και φοιτητές προσεγγίζει το 90%.

Oι δε χρήστες του Διαδικτύου αποτελούν πλέον το 38,5% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, ενώ στους νέους υπερβαίνουν το 66%."

Το προηγούμενο wave της Web ID, στοιχεία του οποίου παρουσιάστηκαν στο IMC 2006 που διοργάνωσε το IAB Hellas , έκανε λόγο για internet penetration (σε βάση 13-70) στο 33%. Άρα η παραπάνω αύξηση είναι σημαντική. Αναμένω να μάθω και για broadband penetration…

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home