Just Blogging My Thoughts...

Sunday, April 22, 2007

Παγκόσμια πρωτιά στην ανάπτυξη του broadband

Διάβασα στο Weekly Telecome μια σημαντική και ευχάριστη είδηση σχετικά με το broadband στην Ελλάδα.

"Μετά την πρώτη θέση σε ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας κατά το β’ τρίμηνο, η Ελλάδα κατέκτησε και την αντίστοιχη πρώτη θέση για το σύνολο του 2006 στην παγκόσμια λίστα της γνωστής εταιρείας ερευνών Point Topic.

Πόσο «τιμητική» είναι μία τέτοια πρωτιά είναι δύσκολο να το εκτιμήσει κανείς, δεδομένου ότι στο Top 10 δεν είναι καμία από τις ανεπτυγμένες χώρες της δυτικής Ευρώπης. Η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό ανάπτυξης 215%, ενώ πολύ μακριά στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τη Ρουμανία και ακολουθούν Ουκρανία, Ινδία, Σλοβακία, Αίγυπτος, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Τσεχία και Κολομβία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας με τους ρυθμούς αύξησης των ευρυζωνικών συνδέσεων κατά το δ’ τρίμηνο με ποσοστό 31,9%. Μόνο το Βιετνάμ και η Ουκρανία είχαν υψηλότερες επιδόσεις. Σε γενικό επίπεδο, η Point Topic αναφέρει ότι στο τέλος του 2006 υπήρχαν 281,5 εκατ. συνδέσεις, με το δ’ τρίμηνο να παρουσιάζει ρυθμό αύξησης 6,7%, ποσοστό που στο σύνολο της χρονιάς ήταν 31,1%. Το παγκόσμιο ποσοστό διείσδυσης ανέρχεται σε 5,4%. "


Βέβαια λογικό μου ακούγεται να έχουμε υψηλούς ρυθμούς αύξησης από τη στιγμή που τώρα είμαστε στο pick μας σε σχέση με άλλες πιο ανεπτυγμένες χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά penetration. Για αυτό άλλωστε στην παραπάνω λίστα είναι χώρες αναπτυσσόμενες και όχι ανεπτυγμένες...

Σε κάθε περίπτωση τα νέα μου ακούγονται θετικά...


1 Comments:

  • Σκέψου ότι Ρουμανία πέρσυ είχανε cablbe 2mbit με 9$...και εδώ ακόμα πληρώνουμε 25αρια....

    By Blogger garfield, At 5:40 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home