Just Blogging My Thoughts...

Friday, March 21, 2008

Effie Hellas 2008 - Ideas that Work


Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής έργων για τα Effie Hellas 2008 – τα βραβεία αποτελεσματικότητας - που διοργανώνονται από την ΕΔΕΕ κάθε 2 χρόνια.

Tα βραβεία Effie αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τιμητικές διακρίσεις στο χώρο του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας και έχουν παγκοσμίως αναγνωριστεί ως τα μοναδικά βραβεία αποτίμησης της αποτελεσματικότητας μιας καμπάνιας.

Φέτος έχω την τιμή να είμαι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της οποίας είναι Πρόεδρος η Αγάθη Πλώτα, Δ. Σύμβουλος της Tribal DDB. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΔΕΕ αναθέτει σε άνθρωπο του χώρου του digital να προεδρεύσει μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Σημαντικό στον νέο κανονισμό είναι ότι δίνεται έμφαση στην ΙΔΕΑ. Δηλαδή τα φετινά Effie βραβεύουν τις ΙΔΕΕΣ που γεννούν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Εκείνες τις ιδέες που οδηγούν σε πραγματικά αποτελέσματα στην αγορά και τη στρατηγική που ενυπάρχει μέσα σε αυτές.

Επίσης, τα φετινά Effie βραβεύουν το μάρκετινγκ και την επικοινωνία στον απόλυτο συσχετισμό τους, τις καμπάνιες επικοινωνίας. Η διάκριση αφορά όλες τις μορφές εμπλοκής του καταναλωτή με συμβατικά ή εναλλακτικά μέσα, online ή offline, με διαφήμιση ή μέσα από άλλες ενέργειες επικοινωνίας, μέσα από πληρωμένη ή δωρεάν επικοινωνία. Αρκεί να υπάρχει διορατική στρατηγική, εξαιρετικό δημιουργικό και πραγματικά αποτελέσματα στην αγορά.

Γύρω από την «Ιδέα» επικεντρώθηκαν και τα World Effie Awards στα πλαίσια των οποίων μίλησαν πολλοί και διάσημοι… διαβάστε εδώ μερικές ενδιαφέρουσες απόψεις.

Τέλος στόχος της Οργανωτικής είναι να διοργανώσει – όπως και το 2006 – ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παρουσίαση case studies από το εξωτερικό από τους ίδιους τους δημιουργούς των έργων. Και φυσικά 2 τυχεροί θα πάρουν την υποτροφία για ένα business scholl του εξωτερικού.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home